KEKSI Kollektiivi on vuonna 2015 perustettu oululainen seitsemän naisen kollektiivi ja luova yhteisö, joka tuottaa tapahtumia ja tarjoaa mahdollisuuksia katutanssin eri muodoille pääasiassa Oulun alueella. Eräs KEKSI kollektiivin tärkeimmistä tavoitteista on ylläpitää ja kehittää Suomen tasollakin tunnettua oululaista katutanssikulttuuria. Tämä toteutetaan tukemalla paikallista tanssia ja tanssijoita sekä tuomalla tietotaitoa ja uusia näkemyksiä niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

KEKSI Kollektiivin historia on runsas useiden erilaisten tapahtumien muodossa. Kollektiivi on tuottanut klubeja, battleja, jameja, työpajoja, esiintymisiä, sekä viikottaisia treenivuoroja. KEKSI on tehnyt yhteistyötä muun muassa Oulun teatterin, Oulun yliopiston, Oulun tanssin keskus Jojo:n, UrbanApa:n, Taiteen edistämiskeskuksen ja Sade ry:n kanssa. 

KEKSIn jäsenillä on laaja kokemus eri tanssilajeista. Jäsenten lajirepertuaariin kuuluu eri katutanssilajeja kuten Hip Hop, Waacking, Locking ja House, mutta myös muita lajeja kuten nykytanssi, showtanssi ja latinalaiset tanssit. KEKSI Kollektiivin jäsenet ovat esiintyneet muunmuassa festivaalilavoilla, klubeilla, businesstapahtumissa ja musiikkivideoilla. Tämän lisäksi kollektiivin osaamispalettiin kuuluu opettaminen ja tapahtumien järjestäminen. Tämän takia KEKSI Kollektiivi onkin aina avoin uusille yhteistyöehdotuksille. 

Tärkeimpiä tapahtumia:
Oulun Katutanssit 10th Anniversary 1-3.7.2016
Katutanssinäyttämö 21-22.3.2017
Swag Lessons: Connect with Hip hop, marraskuu 2017
Hip Hop Viikonloppu 20-22.7.2018
C.R.E.A.M ”Choreographic Redirection of Educational and Aesthetic Methods” 16,24, 28-30.11.2018 
Säännölliset treenivuorot

Hallituksen jäsenet

Marja aka Berry on ollut tapahtuma-alan sekatyöläinen jo yli 10 vuotta. Tanssin pariin Marja eksyi asuessaan Jyväskylässä ja 2017 Marja pyydettiin mukaan KEKSI Kollektiivin toimintaan parin vuoden Oulussa asustelun jälkeen. Marja on mukana myös Sade ry:n toiminnassa Call out Suomi -tuottajana Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Hän asuu tällä hetkellä Oulussa ja toimii Keksin puheenjohtajana. Marjalla on aina ollut kiinnostunut tanssista yleensä ja kokeillut lajeja laidasta laitaan, mutta suurimpana kiinnostuksena ollut aina house. Päätyönään Marja ajelee ambulanssia.

Anu eli tuttavallisemmin Ryti tai Ryticat aloitti tanssin 9-vuotiaana Raahessa kilpatansseilla. Muutama vuosi myöhemmin kuvioihin tulivat myös katutanssilajit. Lisäksi Anu on kerännyt oppia katutanssilajeista olleessaan opiskelijavaihdossa Soulissa Etelä-Koreassa. Nykyään Anu keskittyy erityisesti waackingiin, hustleen ja latinalaistansseihin. Markkinointia työkseen tekevä Anu on tehnyt myös tapahtumatuotantoa ammatikseen. Anu on KEKSI Kollektiivin perustajajäsen.

Jenni aka “Jensson the Carrot” liittyi KEKSI Kollektiiviin vuonna 2019. Tanssi on ollut mukana muodossa jos toisessa Jennin elämässä 9-vuotiaasta asti, mutta tanssilajeista lähimpänä sydäntä on tällä hetkellä – ja on ollut jo pitkään – house. Uusin innostus tanssin lisäksi Jennillä onkin tullut house-musiikin kautta DJ-hommiin. Jameissa ja battleissa tanssiminen on Jennin mieleen, ja erityisesti saiffereissa tanssin jakaminen toisten kanssa on parasta! Keksissä Jenni toimii tällä hetkellä sihteerinä.

Viivi aka Vivendo, Vivo, tai Waiwai on oululainen tanssija ja tanssin tuottaja. Hänen intohimonsa ja uteliaisuutensa tanssiin ja liikkeeseen on vienyt häntä opiskelemaan ja osallistumaan eri tanssin muotoihin ja kulttuureihin ympäri maailmaa. Tanssin jakaminen, tapahtumien tuottaminen ja mahdollisuuksien luominen tanssijoille on aina ollut tärkeää ja merkityksellistä Viiville. Vaikka Viivi asuu ja opiskelee tällä hetkellä Tukholmassa, hän haluaa olla vahvasti mukana KEKSI Kollektiivin toiminnassa ja tuoda tanssia Ouluun omille juurilleen. Viivi on KEKSI Kollektiivin perustajajäsen.

Milla aka Funky Teacher on oululainen tanssija, tanssinopettaja ja taide- ja taitopainotteinen luokanopettaja, joka asuu tätä nykyä Helsingissä. Tanssilajeista Milla on lempinimensä mukaisesti kiintynyt erityisesti lockingiin ja waackingiin. Milla on tanssihommien sekasäheltäjä ja vapaa-aikaa vauhdittaa erilaisten tapahtumien ja workshoppien järjestäminen. KEKSI kollektiiviin Milla liittyi vuonna 2019.

Riina aka Rine on ollut KEKSI Kollektiivin toiminnassa mukana sen perustamisesta lähtien. Hän työskenteli usean vuoden ajan Oulussa aktiivisesti tanssin parissa järjestäen tapahtumia, opettaen ja tanssien itse. Erityisesti nuorten opettaminen ja mahdollisuuksien luominen heille on aina ollut tärkeää. Tällä hetkellä Riina opettaa sekä keskittyy omaan tanssijuuteensa Helsingissä, mutta edelleen Oulu ja kaikki on lähellä sydäntä. 

Sara on oululainen, tosin tällä hetkellä Lontoossa asuva tanssialan ammattilainen. Tanssin kanssa Sara on tehnyt töitä jo yli 10 vuotta ja siinä ajassa hänen roolinsa on vaihdellut tanssijan, koreografin, tuottajan ja tanssinopettajan välillä. Lähimpänä sydäntä Saralle ovat katutanssilajit ja hustle joita hän on opiskellut ympäri maailmaa mm. useamman vuoden ajan New Yorkissa. Tanssin lisäksi Sara tekee töitä myös jooga- ja mindfulness- opettajana. Sara on KEKSI Kollektiivin tuorein (the freshest) jäsen.